Marcelo: Nemogoče je igrati kot Ramos in nehajte lagati

La liga 12. Feb 201910:04 > 10:14
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Nogometaš Real Madrida Marcelo je v pogovoru s špansko Marco razkril nekaj pekočih podrobnosti iz njegovega trenutnega nogometnega življenja.

“Tekmujemo na treh frontah in najslabše nam gre v domačem prvenstvu, a tam je tudi še vse odprto,” je pričel brazilski nogometaš Marcelo in dodal, da je za njim težko obdobje.

“Srečen sem, da se vračam v formo. Končno se počutim dobro po dveh poškodbah v treh mesecih in jasno je, da ne morem biti takoj na najvišjem nivoju. Delam trdo in se trudim.”

Nedavno so španski mediji poročali, da se je Marcelo med odsotnostjo zredil za kar sedem kilogramov: “To ni novica, to je čista laž. Nimam težav s kritikami medijev in vem, kdaj jih zaslužim. To pa je čista izmišljotina in takšne novice me nasmejijo.”

Marcelo pa priznava, da so kritike medijev zaradi njegove slabše igre delno upravičene: “Govorimo o moji slabi igri že odkar sem prispel v Real. Če bi bil tako slab, ne bi osvojili ničesar. 12 let sem tu in veliko se je spremenilo, tudi sam sem se moral prilagajati. Številni pričakujejo, da bom igral obrambo kot Ramos ali Varane, a pozabljajo, da sta ona osrednja branilca, jaz pa na boku. Ni lahko trpeti kritik, a sem profesionalec.”

Na vprašanje na katerem položaju pa najraje igra je Marcelo odgovoril: “Razmišljal sem o spremembi položaja na zelenici, a enostavno sodim na bok v obrambo. Če bi trener od mene zahteval kaj drugega, recimo igro v vezni vrsti, bi se prilagodil in tam igral.”