La Liga zahteva kazen za Bala

La liga 14. Feb 201919:21 > 19:23
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Nogometašu madridskega Reala Garethu Balu preti kazen zaradi neprimerne proslave gola v zmagi proti Atleticu (3:1) pretekli vikend. La liga zahteva od Španske nogometne zveze, da ga sankcionira.

Valižan je dosegel tretji zadetek za Real ob zmagi s 3:1 na stadionu Wanda Metropolitano, kar je bil njegov 100. gol za Galaktike. Bale je ob proslavljanju zadetka upognil roko ter jo udaril z drugo roko, kar se v Španiji smatra za neprimerno gesto.

Bale bi moral biti kaznovat, v kolikor bodo ocenili, da je namerno provociral navijače mestnega rivala.

La liga želi zmanjšati število ‘neprimernih proslavljanj golov’. Zdaj je na Tekmovalnem odboru Španske nogometne zveze odločitev, kaznovati Bala ali ne. Če odločijo, da je nogometaš namerno provociral navijače, mu preti kazen 4-12 tekem prepovedi. Če gesta ne bi izzvala navijačev, pa je namerna, sledi kazen prepovedi igranja 3 tekem.

Bale je vstopil v igro v 57. minuti na tekmi z Atleticom, 17 minut kasneje pa je dosegel svoj 12. zadetek v letošnji sezoni, ki ga je proslavil s pomenljivo gesto. Po koncu tekme se je takoj odpravil v tunel, medtem ko so njegovi soigralci brez njega slavili na igrišču.