Zidane: "Bilo je veliko ponudb, a samo Real je moj dom"

La liga 11. Mar 201921:42 > 21:44
Gonzalo Arroyo Moreno, Getty Images Sport

Stari novi trener madridskega Reala Zinedine Zidane je srečen ob svojem povratku na klop Kraljevega kluba.

Odšel sem, ker je ekipa potrebovala spremembo po osvojitvi vsega, vrnil pa sem se zaradi klica predsednika. Reala enostavno ne morem zavrniti. To je poseben dan zame. Zelo sem srečen, da sem spet doma. Želim dobro delati in vrniti Real tja, kamor spada. V torek začnemo z misijo,” je odločen Zidane.

Francoski strokovnjak je nasledil Santiaga Solarija, ki je dobil odpoved po izpadu v osmini finala Lige prvakov in polfinalu Kraljevega pokala.

Ob vrnitvi se dobro počutim. Veliko ponudb sem prejel od drugih klubov, a v resnici nisem želel zapustiti Madrida. Tukaj živim, ves čas sem blizu. Gledal sem vsako tekmo v letošnji sezoni in obveščen sem o dogodkih,” je zaključil Zizu, tretji trener Galaktikov v letošnji sezoni.

Zadovoljstva ob njegovem povratku pa ni skrival niti predsednik Florentino Perez.

“Najboljši trener na svetu se je vrnil k nam!” je ponosen Perez, nato pa se je z besedami obrnil direktno na Zidana: “Tvoja ljubezen do Reala te je vrnila v naš klub. Prevzel si ekipo v zelo težki situacijo in s tem pokazal veliko pripadnost.”

Real se do konca sezone lahko bori le še za naslov v La ligi, a to bo zelo velik zalogaj, saj je Beli balet po 27. krogih tretji na lestvici z 12 točkami zaostanka za vodilno Barcelono.

Zidanov debi ob povratku v klub bo sobotna tekma proti Celti.