Bale: Z Ronaldom sva se razumela, moj idol je bil Giggs

La liga 22. Mar 201912:55 > 12:57
Getty Images/Gonzalo Arroyo Moreno

Krilni napadalec Real Madrida Gareth Bale je demantiral govorice, da se ni razumel s Cristianom Ronaldom. Valižan je prepričan, da se je s portugalskim superzvezdnikom dobro razumel, med reprezentančnim premorom pa v intervjuju razkril tudi svojega idola iz otroštva.

Cristiano je neverjeten nogometaš. Užival sem v tem, da sva igrala skupaj. Mediji so želeli iz najinega odnosa narediti negativno zgodbo, a za to niso imeli podlage. Dobro sva se razumela,” razlaga Gareth Bale.

Valižan je v Madrid prišel leta 2013, ko je Real Tottenhamu zanj odštel 101 milijon evrov. Gareth je bil v tistem obdobju najdražji nogometaš vseh časov, njegov rekord pa je s prestopom iz Barcelone v PSG za 222 milijonov evrov popravil Neymar.

Še vedno se spomnim občutkov ob debiju na Santiagu Bernabeuu. Na tekmi je bilo okoli 50 tisoč navijačev. Sam pri sebi sem si mislil, o moj bog. Vse skupaj se mi je zdelo nerealno, ker se je prestop tako zavlekel,” dodaja 29-letnik in nadaljuje: “Tottenhamu sem za vse zelo hvaležen. Prepričan sem, da so tudi oni razumeli, da je zelo težko zavrniti ponudbo kluba, kot je Real Madrid.

Reprezentant Walesa je imel v otroštvu tudi kar nekaj idolov. Navduševal ga je dvojec iz Arsenala Thierry Henry in Dennis Bergkamp.

Veliko sem gledal Arsenal. Imeli so sijajno ekipo. Kljub temu pa je imel največji vpliv name Ryan Giggs, ki je bil moj idol. Vedno sem ga spremljal. Užitek ga je bilo gledati na zelenici,” zaključuje Bale.

Bale je v tej sezoni odigral 35 tekem in dosegel 14 zadetkov ter dodal še pet asistenc. Transfermarkt njegovo tržno vrednost trenutno ocenjuje na približno 70 milijonov evrov.