Mourinho: Zidane je pravi izbor za Real

La liga 25. Mar 20198:53 > 8:54
Alex Livesey/Getty Images

Jose Mourinho se v čakanju na nov trenerski angažma pogosto pojavlja v medijih. Tokrat je ocenil, da je madridski Real naredil "pravo potezo", ko je na klop vrnil Zinedina Zidana.

Francoz se je v kraljevi klub vrnil samo deset mesecev potem, ko je odstopil. Zinedine Zidane je na mestu glavnega trenerja zamenjal Santiaga Solarija, ki je pred tem začasno nadomestil Julena Lopeteguija

“Ne moremo še govoriti o Zidanovi karieri,” je dejal Jose Mourinho, ki je bil tudi sam med resnimi kandidati za prihod na Santiago Bernabeu. “Toda v zelo kratkem času je naredil tisto, kar pred njim ni uspelo nikomur. Zapored je osvojil tri Lige prvakov. Sedaj je pred njim nov izziv. Mora zgraditi ekipo, sprejeti težke odločitve, kupiti nekatere igralce, nekatere pa bo moral prodati. Verjamem, da je on najboljša oseba za ta klub.”

Ko je beseda nanesla na njegovo prihodnost, je Portugalec ostal misteriozen. “Manjkajo mi treningi, tega ne bom skrival. V svoji glavi imam določeno idejo. Želim zmagati tudi v petem prvenstvu in osvojiti Ligo prvakov s tretjim klubom.”

Mourinho je državno prvenstvo osvojil na Portugalskem, v Španiji, Angliji in Italiji.