Barca brez milosti – Griezmann brez druge priložnosti?

La liga 26. Mar 201920:30 > 20:30
Lars Baron/Getty Images

Čeprav so številni evropski časniki, na čelu z El Mundom Deportivom"in francoskim L'Equippom v zadnjih tednih poročali o morebitnem prestopu Antoina Griezmanna v Barcelono, jih je časnik Marca demantiral, češ da Katalonci ne bodo lovili francoskega zvednika.

Getty Images/Laurence Griffiths

“Navajen sem teh zgodb in jih imam že dosti. Vsako leto je isto,” je Antoine Griezmann komentiral svoj status po tekmi proti Islandiji v kvalifikacijah za EURO, potem ko je Francija slavila s 4:0.

Časnik Marca je medtem pisala tudi o odločitvi katalonskega velikana Barcelone, da se ne vmešava v boj za francoskega napadalca. Po poročanjih španskih medijev je agent 28-letnega Griezmanna pred tedni kontaktiral španske prvake in dejal, da Griezmann obžaluje svojo odločitev izpred leta dni, ko je zavrnil ponudbo Barce in za Atleticom podaljšal pogodbo do leta 2023. Atletico je izpadel iz Lige prvakov v osmini finala proti Juventusu, takrat pa je odkupna klavzula v pogodbi Griezmanna kar naenkrat padal iz 200 na 120 milijonov evrov. 

Katalonci pa o Francozu ne razmišljajo več.

Griezmann je po pisanju omenjenega časnika s svojim odnosom lani za vedno onemogočil svoj prestop v Barco. Napadalec je svojo odločitev sporočil v dokumentarcu, ki je bil predvajan na televiziji, o tem pa ni seznanil uprave Barcelone, ki je čakala na njegovo odločitev. Vodilni možje Barce, pa tudi predsednik Josep Maria Bartomeu, so bili ogorčeni in se takrat odločili, da Griezmann druge priložnosti ne bo več dobil. 

Marca dodaja, da se je Barca zdaj popolnoma posvetila napadalcu Eintrachta Luki Joviću, za katerega bo morala plačati koli 50 milijonov evrov odškodnine.