Scolari: Ronaldo je ob meni dozorel

La liga 28. Mar 201914:45 > 14:47
Alex Livesey/Getty Images

Legendarni trener in nekdanji selektor Portugalske Luiz Felipe Scolari je v svoji karieri vodil tako Cristiana Ronalda kot legendarnega brazilskega Ronalda. Kakšno je njegovo mnenje o obeh virtuozih?

Ronaldo se je poškodoval na tekmi s Srbijo, zaradi težav s stegensko mišico pa je pod vprašajem njegov nastop na prvi tekmi četrtfinala lige prvakov proti Ajaxu.

Cristiano bo zagotovo žalosten, njegova odsotnost pa bo težava za Juventus, a ga vse skupaj ne bo zaustavilo. Ronaldo je naučil mene in tudi vse soigralce, da je zelo pomembno verjeti. Nič ne pride samo od sebe. Potrebno se je boriti. Zares je poseben fant. V preteklosti sem mu dajal nasvete in mu pomagal, da je dozorel,” razlaga Scolari in dodaja:

Videl sem njegov hat-trick proti Atleticu. Poskrbel je za veliko veselje in veliko zmago. Juventus je zdaj resen kandidat za osvojitev lige prvakov. Cristiano je na bil za Juventus najboljša možna okrepitev. Je edini, ki je vsako leto enako motiviran in lačen zmag.

Brazilski trener je v svoji karieri ob portugalskem superzvezdniku vodil tudi brazilskega Ronalda, zato so ga novinarji prosili za primerjavo.

Kar se tiče kvalitete, med njima ni razlike. Oba sta krasna igralca, ki ju povezuje fantastična osebnost in odločnost. Če igrate pomembno tekmo in sta na igrišču onadva, potem bodite prepričani, da bosta prav onadva odločila zmagovalca,” zaključuje Scolari.