Bartomeu: Želim, da Messi za vedno ostane v Barceloni

La liga 5. Apr 201913:32 > 13:33
David Ramos/Getty Images

Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je odločen v nameri, da Lionela Messija zadrži na Camp Nou in poudaril, da mu bo ponudil novo pogodbo.

Lionel Messi je v Barcelono prišel kot 13-letni fantič, zadnjo pogodbo pa je podpisal novembra leta 2017, ko je klubu objubil zvestobo za nova štiri leta. 

Argentinec je tudi letos prvi strelec Kataloncev (42 zadetkov na 39 tekmah), zato uprava že načrtuje, da z njim še podaljša sodelovanje.

Radi bi obnovili pogodbo, to je ideja. Messi je še mlad, pred nami pa sta zagotovo še dve leti sodelovanja. Še vedno napreduje, prinaša nekaj novega v našo igro. Verjamem, da je pred njim še veliko let igranja, tako da se bomo pogovarjali v naslednjih mesecih,” je dejal predsednik Josep Maria Bartomeu in dodal: “Messi je igralec, ki je celotno kariero preživel samo v enem klubu. To je veliko več od tega, kar kaže na igrišču. Njegova povezava z Barcelono bo trajala večno. Izkoristil bi primer Peleja, ki je vedno igral za Santos. Želimo, da bo Messi za vedno ostal v Barci, ne glede na to ali igra ali v kakšni drugi funkciji.”

Barcelona je z Messijem na igrišču na dobri poti, da letošnjo sezono konča z zmago v Ligi prvakov, La ligi in Španskem kraljevem pokalu.