Razlog za preplah? Že tretja poškodba Messija

La liga 11. Nov 201310:51 > 14:36

Ljubljana – Novo zmago Barcelone v španskem prvenstvu je zasenčila nova poškodba Lionela Messija, ki se je poškodoval že tretjič v zadnjem času. Koliko časa bo odsoten Argentinec, še ni znano.

Navijači Barcelone so znova v skrbeh. Lionel Messi je znova predčasno zapustil igrišče, potem ko je v 21. minuti srečanja proti Realu iz Betisa znova začutil bolečine v desni nogi in predčasno zapustil igrišče, kjer ga je nato zamenjal Andres Iniesta. “Ta poškodba nima ničesar z njegovo zadnjo težavo,” je po srečanju hitel zatrjevati trener Kataloncev Gerardo Martino: “Tokrat je začutil neprijetno bolečino v desni nogi.”

Za kako resno poškodbo gre, naj bi bilo znano po ponedeljkovih podrobnejših pregledih. Številni pa že špekulirajo, da je Messi v zadnjem času preobremenjen, ter da se je po prvih dveh poškodbah prehitro vrnil na igrišče. “Imamo najboljšega igralca na svetu, toda tudi preostalih štiri ali pet igralcev je med najboljšimi. Messijeva odsotnost nikoli ne sme biti izgovor,” je še dodal argentinski strokovnjak.

Messi bo skoraj zagotovo izpustil prihajajoči prijateljski srečanji z Argentino (Ekvador in BiH).

Podobne težave je imel v preteklosti tudi Cesc Fabregas, ki je v nedeljo z dvema zadetkoma potrdil zmago proti Betisu. “Leo naj si vzame toliko čaa, kolikor ga potrebuje. Mora okrevati, nato pa se bo lahko vrnil v formo. Zelo ga potrebujemo. Imel sem isto poškodbo pri Arsenalu – dve zelo slabi sezoni z enakimi težavami. Želiš se hitro vrniti, toda to je napaka. Gre za nadležno poškodbo,” je ob tem dejal Fabregas.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images