Pique v smeh, če znova zmaga Messi

La liga 15. Nov 201312:57 > 12:57

Ljubljana – Španski reprezentant in branilec Barcelone Gerard Pique bo v boju za Zlato žogo pesti seveda stiskal za soigralca Lionela Messija, čeprav meni, da so mediji na strani Cristiana Ronalda in Francka Riberyja.

Po zadnjih sanjskih predstavah je prvi favorit za Zlato žogo Cristiano Ronaldo, na podlagi vseh uspehov z Bayernom v minuli sezoni je v očeh mnogih Franck Ribery zmagovalec in to ne glede na končni razplet, prav nihče pa ne želi odpisati niti Lionela Messija. Argentinec je v preteklosti že štirikrat dobil Zlato žogo, za nameček je pred kratkim “zablestel” še predsednik Fife Sepp Blatter, ki je dal več kot jasno vedeti, da je ravno prvi zvezdnik Barcelone njegov glavni favorit.

Na strani Messija je tudi njegov soigralec Gerard Pique. “Lea nikoli ne smete odpisati. Gre za volitve, na katerih ljudje glasujejo. Dobil je že štiri Zlate žoge in si pridobil spoštovanje celotnega sveta,” je sprva dejal Pique in dodal: “Če bo Leo zmagal, se bom smejal, veliko se bom smejal. Sem njegov velik oboževalec, to sem vedno povedal. Letošnje leto je bilo znova izjemno.

Ne rečem, da Cristiano svojega dela ni opravil dobro, enako velja za Riberyja. Zmagal bo tisti, ki bo dobil največ glasov. Kdorkoli bo slavil, si to zasluži, ne glede na kampanjo, ki jo vodijo mediji,” je nadaljeval Pique in se dotaknil še zadnjih težav Messija s pškodbo mišice: “Morda je izgubil samozavest. Jaz nikoli nisem imel podobnih težav z mišicami, moram potrkati na les. Razočaran je, to je normalno, gre za resno poškodbo.”

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images