Oblak se je Barci upiral do 85. minute

La liga 6. Apr 201922:39 > 22:41
Getty Images

Nogometaši Barcelone so v zaključku velikega derbija 31. kroga La lige na Camp Nou Atletico Madrid odpravili z 2:0 in imajo sedaj na vrhu lestvice 11 točk prednosti pred colchonerosi.

Povezano

Jan Oblak je zvezdnike Barcelone v obup spravljal vse do 85. minute, nato pa kapituliral dvakrat v dveh minutah. A začetek konca za madirdski Atletico se je začel že v 28. minuti, ko je bil zaradi ugovarjanja sodniku izključen Diego Costa. Živčni gosti so do konca prvega polčasa dobili še tri rumene kartone (Thomas, Gimenez in Correa).

Kljub igralcu manj se je Atletico vse do zaključka upiral Kataloncem in držal začetnih 0:0. Lionel Messi in Luis Suarez sta imela nekaj zrelih priložnosti, vendar poti mimo znova izjemnega Oblaka nista našla. Vse do 85. minute, ko je slovensko enico z izjemno natančnim strelom premagal Suarez. Manj kot 60 sekund kasneje je Oblak klonil še drugič – tokrat je v polno meril Messi in tehtnico dokončno prenesel na stran Barcelone.

Najlepšo priložnost za goste je v 75. minuti zapravil Gimenez.

Messi je proti Atleticu v polno meril kar 29-krat v vseh tekmovanjih. Argentinec je več zadetkov dosegel sao proti Sevillii (36).

https://twitter.com/theBRKDWNsports/status/1114624657582428162

Katalonci imajo po zmagi proti neposrednemu konkurentu za naslov na prvem mestu lestvice varnih 11 točk prednosti, v sredo pa jih čaka gostovanje pri Manchester Unitedu v četrtfinalu Lige prvakov.