Coutinho: Ne načrtujem povratka v Anglijo

La liga 8. Apr 201911:51 > 11:51
Alex Caparros, Getty Images

Vzist Barcelona Philippe Coutinho poudarja, da je zadovoljen v Španiji, ter da na načrtuje povratka v Anglijo, navkljub drugačnim navedbam medijev.

Brazilec je pogosto tarča kritik, ker na igrišču ne kaže tisto, kar se od njega pričakuje. “To je moja druga sezona v Barceloni. Osvojil sem nekaj lovorik, toda želim še več. Sem ambiciozen,” je dejal Philippe Coutinho in dodal: “Želel sem igrati v Španiji in sedaj sem tukaj. Ob tem igram za najboljši klub v La ligi. Kaj naj si še želim?”

Potem ko se je pred kratkim pojavila informacija, da je Barcelona pripravljena prodati Brazilca, so mediji hitro začeli namigovati, da bi se drago plačani nogometaš utegnil vrniti v Premier ligo. “V tem trenutku sem osredotočen samo na Barcelono. Povratek v Anglijo ni v mojih načrtih.”

Coutinho se bo vseeno vrnil na Otok, saj se bo z Barcelono v četrtfinalu Lige prvakov pomeril proti Manchester Unitedu. “United ima odličnega vratarja in nekaj zelo dobrih napadalcev. Pričakujem, da bodo navijači žvižgali Suarezu in meni, glede na to, da sva igrala za Liverpool. Še vedno se spominjam teh derbijev. Če bo zmagala Barcelona, bom srečen dvojno.”

Zmagovalec tega obračuna se bo za mesto v finalu pomeril z boljšim iz dvoboja med Liverpoolom in Portom. “Srečen sem, ker gre Liverpoolu tako dobro. Uresničil bi sanje, če bi se vrnil na Anfield, čeprav bi se zagotovo počutil čudno. Moram biti iskren in dejati, da bi proti redsom raje igral v finalu,” je na koncu dodal Coutinho.