Rivaldo: "Messiju bi dal Zlato žogo za 2019 že danes"

La liga 20. Apr 201910:06 > 10:12
David Ramos/Getty Images

Nekdanji brazilski nogometaš in igralec Barcelone, Rivaldo Borba Ferreira ocenjuje, da je Lionel Messi v tekoči sezoni že do sedaj storil dovolj, da bi si zaslužil naziv najboljšega nogometaša na svetu, torej nagrado Zlata žoga.

V lanskoletnem glasovanju je bil Messi šele na petem mestu, saj z Barcelono ni osvojil lige prvakov, z Argentino pa na SP obstal v osmini finala. Pred igralca Barce so se v glasovanju uvrstili Luka Modrić, Cristiano Ronaldo, Antoine Griezmann in Kylian Mbappe. V tej sezoni je Messi “prestavil v višjo” in dal v vseh tekmovanjih že do sedaj kar 45 golov.

Zaradi mene lahko damo Messiju Zlato žogo že kar danes. Vse, kar počne, je spektakel! Goli, prevzemanje odgovornosti na velikih tekmah. Letos ni igralca, ki bi bil v splošnem tako uspešen, kot Leo,” je bil poln hvale na račun Argentinca Rivaldo.

Getty Images/Stu Forster

Nekadanji svetovni prvak z Brazilijo je pokomentiral tudi igro rojaka Philipa Coutinha, ki ga mnogi kritizirajo, odkar je prišel v Barcelono:

Zelo mi je všeč njegov slog igre, tudi on bi moral uspeti v Barceloni. Dal je gol Unitedu in ko se je veselil, je dal roke na ušesa, kar pa ni dobro in če bi ga danes vprašali, ali bi storil enako, bi bil verjetno odgovor ‘ne’.