Zidane: Real zasluži samo najboljše

La liga 20. Apr 201913:15 > 13:16
Getty Images/Denis Doyle

Trener madridskega Reala Zinedine Zidane je napovedal spremembe v zasedbi in sitemu dela kraljevega kluba v naslednji sezoni.

Real Madrid je izpadel iz Lige prvakov in Španskega kraljevega pokala, v La ligi pa bo v najboljšem primeru končal na drugem mestu. Galaktike naslednja prvenstvena preizkušnja čaka v nedeljo, ko v Madrid prihaja Athletic iz Bilbaa (ob 16:15 v živo na SK 3). Pred obračunom z Baski se je v ekipo vrnil tudi Vinicius Jr.

Ne bomo hiteli z njim. Poškodovan je bil skoraj dva meseca, moramo biti potrpežljivi. Spremljali bomo njegov napredek. Pokazal je svojo kvaliteto, mlad je in vesel sem zaradi njega,” je pojasnil Zinedine Zidan, o prihodnosti Garetha Bala pa dejal: “O tem smo že govorili. Nič več vam ne bom govoril. Moramo biti osredotočeni na tisto, kar se bo zgodilo na naslednjem dvoboju.”

Francoz ni želel govoriti niti o morebitnem prihodu mladega rojaka Kyliana Mbappeja: “Tudi o tem ne želim govoriti. Ko bo čas, boste vse izvedeli. O igralcih lahko sedaj govorim samo z upravo kluba. Vem, kaj želim. Ne bom vam povedal nič o morebitnih okrepitvah. Real je vedno želel tisto najboljše, to pa letos ni dobil.”

Na vprašanja, kako bo on pripravljen za naslednjo sezono, je Zidane odgovoril: “Nisem pregorel. Imam energijo tudi za naslednjo sezono. Spremenili bomo sistem.”