United zavrnil De Ligta, ker je (pre)debel!?

La liga 11. Maj 201917:06 > 17:09
Getty Image/Michael Steele

Matthijs de ligt bo po seriji izjemnih predstav v majici Ajaxa poleti med ajbolj zaželjenimi na nogometni tržnici. Manchester United je že imel priložnost, da podpiše pogodbo z mladim Nizozemcem, vendar naj bi se zahvalil za ponudbo, ker so bili zaskrbljeni zaradi njegove teže.

Ajax je letos prvič po letu 1997 znova igral v polfinalu Lige prvakov. Med najzaslužnejšimi za velikanski uspeh je brez dvoma mladi kapetan Matthijs De Ligt. Po izjemni sezoni se za njegove usluge zanima “pol Evrope”. V vrsti med drugimi stojijo Barcelona, Liverpool pa tudi Manchester United, ki bi pogodbo z De Ligtom lahko podpisal že pred letom dni, vendar je vse skupaj padlo v vodo, ker so bili rdeči vragi zaskrbljeni zaradi njegove teže.

Upravi Uniteda je De Ligta priporočil Marcel Bout, skavt rdečih vragov za Nizozemsko, potem ko je pozorno spremljal njegove igre v dresu Ajaxa. Bout pa ni opozoril samo na odlične igre De Ligta, temveč tudi dejstvo, da je bil njegov oče pretežak in predvideval, da bi lahko imel podobne težave tudi njegov potomec.

Ker je uprava Uniteda predvidevala, da bo De Ligt zaradi zgoraj naštetega v naslednjih letih hitro izgubljal na hitrosti in moči, se niso odločili za nakup in več kot očitno naredili še eno gromozansko napako v zadnjih letih …