V La ligi za Evropo in obstanek

La liga 12. Maj 20194:23 > 4:47
Denis Doyle/Getty Images

V španski La ligi sta do konca sezone še dva kroga. Vse tekme 37. kroga so na programo v nedeljo ob 18:30. Prvak je sicer znan, še vedno pa potek boj za preostalo četrto mesto, ki vodi v Ligo prvakov, kot za ostali dve mesti za Ligo Evropa in obstanek v Primeri Division.

Za razliko od prejšnje sezone, ki se je teoretično končala že štiri kroge pred koncem, so letos boji veliko bolj zanimivi, razen za prvakinjo Barcelono, ki je naslov proslavila že v prejšnjem krogu, vseeno pa njen dvoboj z Getafejem na Camp Nou ni revialne narave. Getafe je namreč četrti, na zlatem mestu, ki še vodi v Ligo prvakov. V kolikor bi izkoristili razbremenjeno Barcelono v kombinaciji z deprecijo po izpadu v polfinalu Lige prvakov in poškodbi Suareza, bi imeli velike možnosti, da na koncu sezono tudi zaključijo na tem mestu. Niti točka ni slaba, saj bi b zadnji krog šli kot četrti in sami odločali o svoji usodi.

Tekmo lahko spremljate v živo na SK2.

Na spodrsljaj Getafeja čakata Valencia in Sevilla. Prva pričakuje Alaves, ki je v zadnjem času s slabimi igrami izpadel iz mest, ki vodijo v Evropo, z zmago na Mestalli pa bi se vrnili v igro, saj imajo samo 3 točke manj od Athletic Bilbaa, zadnjega, ki se drži mest za kvalifikacije v Ligo Evropa. Sevilla gostuje pri madridskem Atleticu, ki nima večjega tekmovalnega motiva, saj je zagotovo drugi.

David Ramos, Getty Images Sport

Athletic Bilbao je na zadnjem mestu, ki vodi v kvalifikacije za Ligo Evropa, to bo poskušal obraniti proti Celti na svojem stadionu. Ekipa iz Viga je izven cone izpada s tremi točkami več od Girone, ki je na 18. mestu.

Ena od ekip, ki sledi Athleticu je Real Sociedad, ki na svoji Anoeti pričakuje madridski Real.

Direkten dvoboj v borbi za obstanek bosta igrala Girona in Levante, gostje imajo tri točke prednosti. Valladolid, ki je samo točko nad cono izpada gosti odpisani Rayo Vallecano. Villareal, ki zaseda 15. mesto pričakuje Eibar. Vse omenjene dvoboje, vključno s tekmama Betis – Huesca in Leganes – Espanyol lahko spremljate v multiprenosu La Lige.