Robben o odhodu iz Reala: Najboljša odločitev v karieri

La liga 24. Maj 201918:30 > 18:33
Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Legendarni Nizozemec Arjen Robben se po tej sezoni poslavlja od Bayerna iz Münchna, v medijih pa je prvič spregovoril tudi o odhodu iz madridskega Reala, kjer je igral med letoma 2007 in 2009.

Pred desetletjem je Arjen Robben dres Reala zamenjal za Bayernovega. Nikoli ni odkrito govoril o razlogih za slovo, zdaj pa se je to spremenilo. Nizozemec je ob slovesu od Bayerna, razkril razloge za odhod iz španske prestolnice.

To je bila najboljša odločitev v moji karieri,” je o prestopu v Bayern povedal Robben, ki je zatrdil, da se od Reala ni poslovil samo zaradi tega, ker je v Madrid takrat prišel Cristiano Ronaldo. Je bil pa Portugalčev prestop za Robbna vseeno jasen pokazatelj, da bo zanj bolje, če si najde drug klub.

Kriv ni bil le Ronaldov prihod. Na mesto predsednika se je vrnil Perez. Pripeljal je Ronalda, Kakaja, Benzemaja in Alonsa. Porabili so neverjetne količine denarja in hitro povedali, da bodo morali nekoga prodati. To me je užalostilo, saj sem bil s trenerjem Maunelom Pellegrinijem v odličnih odnosih in takrat imel za sabo do tistega trenutka najboljšo sezono v karieri,” razkriva Robben in namiguje na to, kaj je bil glavni razlog za njegov odhod.

Zamenjava predsednika mi ni bila po godu. V Madridu sem se odlično počutil in dobro igral. Ko se je v igro vmešala politika, pa si nekako stal brez izbire. Odhod je bila edina možnost za rešitev kariere,” dodaja Robben.

Bayern je takrat v rokah pomembnega aduta. Na klopi je sedel Robbnov rojak Louis Van Gaal, kapetanski trak pa je prav tako nosil Nizozemec Mark Van Bommel.

Odločitev ni bila lahka. Pogovoril sem se z družino. Slovo od Reala je težko, ker gre za zares velik klub. Bayern v tistem času ni bil tako uspešen v Evropi, moja želja pa je bila, da zmagujem tudi vl igi prvakov. Želel sem dokazati vsem, da sem dovolj dober tudi za takšne tekme. Prestop v Bayern je bila najboljša poteza v moji karieri,” čustveno zaključuje zdaj že nekdanji igralec bavarskega ponosa