Martinez o Barci: Najprej bom govoril z Belgijci

La liga 28. Maj 201912:56 > 12:59
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Španski mediji poročajo, da je glavni kandidat za klop Barcelone in menjavo Ernesta Valverdeja aktualni belgijski selektor Roberto Martinez. Španski strokovnjak pa je že sporočil, da se z Barco ne bo dogovarjal, dokler ne opravi razgovorov z Belgijsko nogometno zvezo.

Kot poročajo španski mediji bo Ernesto Valverde po porazu v polfinalu Lige prvakov in v finalu španskega pokala dobil odpoved in ne bo več vodil katalonskega nogometnega velikana Barcelone. Eden izmed glavnih kandidatov za njegovega naslednika je Roberto Martinez, ki je aktualni selektor Belgije, visoko na spisku želja je tudi nizozemski strokovnjak Ronald Koeman.

Martinez pa je hitro odgovoril na namigovanja: “Nikomur ne bom rekel ničesar brez, da najprej govorim z vodilnimi na Belgijski nogometni zvezi.”

Martinez ima pogodbo z belgijsko reprezentanco do leta 2020, ko je Euro v nogometu. Martinez je z Belgijo osvojil tretje mesto na Svetovnem prvenstvu v Rusiji, kar je tudi največji uspeh v zgodovini belgijskega nogometa.

So pa mediji v Španiji, ko je odpoved pri Realu dobil Julen Lopetegui, Martineza povezovali tudi z delom na klopi kraljevega kluba.