Hazard na poti v Madrid, odškodnina dogovorjena

La liga 6. Jun 20199:42 > 9:46
Michael Regan/Getty Images

Nogometaš Chelseaja Eden Hazard je tik pred tem, da lahko tudi uradno naznani prestop v madridski Real, potem ko sta se oba kluba dogovorila okoli višine odškodnine za belgijskega zvezdnika, poroča The Guardian.

The Guardian poroča, da bo Chelsea v zameno za svojega najboljšega nogometaša Edena Hazarda dobil 100 milijonov evrov in bonuse, katerih vrednost še ni znana.

S tem prestopom se bo zaključila prestopa saga, ki je trajala zadnje leto dni, 28-letni Hazard pa bo postal tretja okrepitev kraljevega kluba v tem prestopnem roku, nazadnje so galaktiki v svoje vrste pripeljali Luko Jovića iz Eintrachta za 60 milijonov evrov. 

Madridski Real tako nadaljuje z napovedano rekonstrukcijo ekipe pod vodstvom Zinedina Zidana. V španski prestolnici pa še niso končali, saj bo kot naslednji po poročanjih španskih medijev v moštvo prestopil tudi Christian Eriksen iz Tottenhama. 

Hazard je v Chelsea prišel leta 2012, ko je prestopil v londonski klub iz Lilla, v zadnjih letih pa je bil najboljši posameznik modrih.

Chelsea je z njim osvojil dva naslova Premier lige, ligaški pokal in dva naslova v Ligi Evropa.