URADNO: Trippier je novi član Atletica

La liga 17. Jul 201918:23 > 18:28
Shaun Botterill/Getty Images

Angleški reprezentant Kieran Trippier je tudi uradno postal novi soigralec Jana Oblaka. Atletico Madrid je prestop že potrdil na svoji spletni strani.

Desni bočni branilec je v Madrid prispel že v torek, v sredo pa opravil zdravniški pregled in podpisal triletno pogodbo ter se dokončno poslovil od Tottenhama.

Po navedbah španskih in angleških medijev so colchonerosi za 28-letnika odšteli 20 milijonov funtov.

Anglež je za spurse v lanski sezoni v vseh tekmovanjih odigral 38 tekem in dosegel pet golov. Zanj so se zanimali še pri Juventusu, Napoliju in Bayernu iz Münchna.

Trippier je svojo kariero začel v Manchester Cityju, nato pa pred Tottenhamom igral še za Burnley. Bil je tudi član vseh mladih angleških reprezentanc, v zadnjih letih pa se uveljavil tudi članski izbrani vrsti, s katero je leta 2018 na mundialu v Rusiji osvojil četrto mesto.

Atletico Madrid, ki je poleti izgubil Antoina Griezmanna, je pred Trippierjem v svoje vrste pripeljal še Joaa Felixa, Ivana Šaponjića, Felipeja, Hectorja Herrero, Marcosa Llorenteja in Renana Lodija.

Jorgandžije su ovog leta angažovale Žoaoa Feliksa, Ivana Šaponjića, Felipea, Ektora Ereru, Markosa Ljorentea i Renena Lodija.