Atletico se je v ključil v boj za Eriksena

La liga 19. Jul 201912:41 > 12:51
Marc Atkins/Getty Images

Španski mediji so nogometaša Tottenhama Christiana Eriksena že pred koncem zadnje sezone selili v Real Madrid, zdaj pa se lahko zgodi, da bo Danec svojo kariero nadaljeval pri mestnem tekmecu kraljevega kluba.

Spursi so leta 2018 za Eriksena zahteval kar 150 milijonov evrov, kar je bila po mnenju Reala nerealna cena. Tudi kasneje so se 13-kratni evropski prvaki še zanimali za danskega virtuoza, zato je marsikdo pričakoval, da bo Real to poletje prestop tudi izpeljal. Na to je namigovalo tudi dejstvo, da je Tottenham ceno spustil na “ugodnih” 70 milijonov evrov.

Razlog, da je Danec še naprej v Londonu, naj bi bil trener Reala Zinedine Zidane, ki si bolj želi Paula Pogbaja, v Eriksenu pa vidi rezervo. Lahko se zgodi, da bo Zidane ostal brez obeh, saj Eriksena že nekaj časa budno spremlja tudi Atletico.

Tudi colchonerosi so na njegovo mesto najprej želeli pripeljati drugega nogometaša. To je James Rodriguez, ki je pogodbeno še vedno vezan na Real, ki pa je zelo blizu prestopa v Napoli. Zato je logično, da je Diego Simeone našel drugo tarčo.

Atletico naj bi bil pripravljen plačati 70 milijonov evrov, končno odločitev pa bo sprejel Eriksen.