Rakitić: Govorice? So sestavni del nogometa…

La liga 22. Jul 201920:18 > 20:20
David Ramos/Getty Images

Nogometaš Barcelone Ivan Rakitić se zaveda, da obstaja možnost, da poleti zapusti Katalonijo, a se s tem ne obremenjuje in se zavzeto pripravlja na novo sezono.

Po prihodu Frenkieja de Jonga iz Ajaxa in dejstvu, da je Sergio Busquets podpisal novo, petletno, pogodbo španski mediji že dalj časa ugibajo o prihodnosti hrvaškega nogometaša.

Pred prijateljskom tekmo s Chelseajem je Rakitić priznal, da mu je čudno govoriti o svoji prihodnosti in dodal, da se je na govorice o prestopih že navadil.

Ali me govorice motijo? Ne. Razumem, da je to sestavni del nogometa. Na nek način sem ponosen, ker si me druge ekipe želijo. To je dokaz, da delam dobro,” meni Rakitić.

Hrvaški nogometaš je dodal, da še vedno zelo uživa v Barceloni, ki bo v prihajajoči sezoni na polno napadla ligo prvakov. Barca je v zadnjih dveh letih to tekmovanje vselej sklenila z bolečim izpadom.

Rakitić za Barcelono igra od leta 2014, ko je zapustil Sevillo. S katalonskim velikanom je osvojil štiri naslove v La Ligi, s hrvaško reprezentanco pa je lani igral v finalu mundiala v Rusiji.