Messija skrbi Real, Barca danes sestankuje z Neymarjem

La liga 13. Avg 20191:17 > 6:30
Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool

Barcelona bo v tem tednu naredila vse, da s PSG-jem doseže dogovor za prestop Neymarja, ki ga po poročanju španskih medijev v torek čaka sestanek z vodstvom katalonskega velikana.

Clive Rose/Getty Images

Diario As je citiral prispevek katalonskega radia RAC1, v katerem naj bi novinarji razkrili, da je predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu dal zeleno luč, da se v najkrajšem možnem času izpelje prestop Neymarja. Brazilec je Camp Nou zapustil pred dvema letoma, v Parizu pa ni našel tistega, kar je iskal.

O povratku Neymarja v Španijo se govori že več mesecev. Številni so verjeli, da bo Brazilec oblekel dres Reala, zdaj pa se vendarle zdi, da se bo muhasti zvezdnik vrnil k aktualnim prvakom La Lige.

Športni direktor PSG-ja Leonardo je pred nekaj dnevi razkril, da pogajanja za prestop njegovega rojaka napredujejo, a ni želel razkriti podrobnosti.

Marca medtem razkriva tudi to, da se je v pogovore vključil Lionel Messi, ki ga najbolj skrbi to, da bi Neymar prestopil v Real Madrid.

Napadalec je PSG okrepil leta 2017, ko so Parižani zanj odšteli rekordni 222 milijonov evrov. Ob astronomski odškodnini naj bi se kluba še vedno dogovarjala tudi o menjavi igralcev. Ob denarji bi lahko Barcelona v Pariz poslala Philippeja Coutinha in Ousmana Dembeleja.