Neodgovorni Dembele spet razjezil vodilne pri Barci?

La liga 20. Avg 201921:50 > 21:52
David Ramos/Getty Images

Napadalec Barcelone Ousmane Dembélé je ponovno izzval jezo uprave katalonskega kluba zaradi svojega nedostojnega vedenja.

Ousmane Dembélé je obračun proti Athletic Bilbau, v katerem je Barcelona izgubila z 1:0, predčasno zapustil zaradi poškodbe, zaradi katere naj bi na stranskem tiru preživel 5 tednov. 

Uprava kluba je dan kasneje naročila zdravniški pregled, ampak se Francoz na njem ni pojavil, niti se odgovornim ni oglasil, da bi opravičil svoj izostanek, poroča španska Marca. Šele po dveh dnevih se je, v ponedeljek pojavil v klubskih prostorih, pri tem pa je z novo neumnostjo izzval jezo in bes trenerskega štaba in zdravnikov.

Ni prvič, da se je Ousmaneju Dembélé zgodila podobno nevšečnost. Trener Ernesto Valverde ga je novembra suspendiral zato, ker se ni pojavil na treningu, po telefonu pa je bilo z njim nemogoče stopiti v kontakt. Kot opravičilo je kasneje navedel želodčne težave.

Dalo bi se na veliko in široko razpredati tudi o Dembéléjevem življenjskem stilu, glede na to, da je velik ljubitelj hitre hrane. zaradi česar so odgovorni najeli celo kuharja, ki je skrbel za njegove prehranjevalne navade.

Ko je čez nekaj tednov nekajkrat zamudil na trening, je imela Barca dovolj. Postavila je ultimat – ali bo spremenil svoje obnašanje, ali pa bo moral iz kluba. Ni znano, kako bodo Katalonci reagirali tokrat. Po najhujšem možnem scenariju sledi prodaja.

Francoski napadalni nogometaš je leta 2017 za 125 milijonov evrov prišel k Barceloni iz Borussie Dortmund, njegova tedenska plača pa znaša kar 230.000 evrov.