Enrique: Le štiri ekipe se borijo za naslov

La liga 19. Jan 201716:35
David Ramos/Getty Images

Trener Barcelone Luis Enrique je mnenja, da so v La ligi le štiri ekipe, ki se bodo borile za naslov, nobene izmed teh pa ne želi prehitro odpisati. Real je vodilni s 40 točkami, Sevilla jih ima z eno tekmo manj 39, Barca 38, četrti Atletico pa 34.

Madridski Real je zaenkrat na prvem mestu La lige, kar ni presenetljiva novica, glede na to, da varovanci Zinedina Zidana do tekme s Sevillo prejšnji konec tedna niso izgubili 40 tekem, a še vedno imajo Galaktiki zasledovalce, ki jim dihajo za ovratnik. Nasportniki Reala za naslov so zmanjšali zaostanek, zato se nam obeta izjemno zanimiv zaključek sezone.
Eden izmed tradicionalnih tekmecev in po mnenju mnogih ena najboljših ekip na svetu, FC Barcelona, pa ima po mnenju njenega trenerja Luisa Enriqueja še vedno ogromno možnosti: “Prejšnji konec tedna je bil dober za nas. Osvojili smo tri točke in storili smo vse, da nadaljujemo z vršitvijo pritiska na naše rivale, ki so pred nami na lestvici. Vedno je lepo, ko ekipe pred teboj izgubijo, kajpak. Zdaj smo na polovici sezone in še vedno so v boju za naslov štiri ekipe. Bilo bi neumno, če bi želeli odpisati koga izmed njih.”
Barca bo naslednjo tekmo odigrala danes na Anoeti v četrtfinalu Cope del Rey proti Real Sociedadu (21:15). Že včeraj je Real Madrid izgubil proti Celte z 2:1 na domači zelenici.