Barca se mora odločiti, kaj želi

La liga 3. Dec 201314:35

Ljubljana – Mladi nadarjeni nemški vratar Marc-André ter Stegen se bo v prihodnjih dneh odločil, kje bo nadaljeval kariero. Zanj se zanima tudi Barcelona.

Da Victor Valdes po koncu sezone zapušča Barcelono, čivkajo že vrabci na strehah. Je pa zato precej težje odgovoriti na vprašanje, kdo bo španskega reprezentanta zamenjal v vratih ponosa Katalonije. Med glavnimi favoriti se omenjata predvsem Pepe Reina in mladi Marc-André ter Stegen. Mladenič je prerasel okolje, kjer se je razvil v enega najboljših nemških vratarjev. Že nekaj časa je jasno, da bo po koncu letošnje sezone zapustil vrste Borussie Mönchengladbacha.

Pri Barceloni ne skrivajo, da si za naslednika Valdesa želijo Reino ali Stegena, ki bi se glede na mladost tudi zdel najbolj logična rešitev. “Nisem rekel, da vem, da so obstajali kontakti z Barcelono,” je 21-letnik zaupal Bildu in dodal: “Kmalu bomo govril s športnim direktorjem Borussie Maxom Eberlejem in predsednikom Stephanom Schippersom okoli moje pogodbe in vsega ostalega.

Še bolj nestrpni od Stegena so v vodstvu kluba iz Mönchengladbacha, kjer se seveda nadejajo, da bodo s predčasnim odhodom vratarskega bisera nekaj tudi zaslužili. “Ne vem, kaj bo izbral.Toda rad bi videl, da bi nam povedal takoj, ko se bo odločil,” je ob tem dejal Eberl.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images