Real Madrid – Vse je na prodaj

La liga 26. Jan 201714:53 > 14:59
Denis Doyle, Getty Images

V želji, da se njihovi artikli precej bolje prodajajo v muslimanskih državah, je Real Madrid pripravljem prilagoditi grb kluba in iz njega izbrisati križ, ki se nahaja na vrhu krone.

Rumene črke MFC, ki so izpisane diagonalno postavljeni modri črti, uokvirjena z rumenim krogom, na katerem se nahaja krona z malin, krščanskim križem. To je igled grba kluba iz Madrida, s katerim se v takšni obliki ponaša od leta 2001, a korenine izgleda segajo na začetek 20. stoletja.

Križ bodo iz grba umaknili na tistih artiklih, ki so namenjeni za prodajo v arabskih deželah. Kot poročajo španski mediji, je Real podpisal bogato pogodbo z poznano znamko na Bčižnjem Vzhodu. V pogodbi je zapisano, da lahko samo oni prodajajo in distribuirajo artikle kraljevega kluba in to v Savdski Arabiji, Združenih Arabskih Emiratih, Katarju, Kuvajtu, Bahrajnu in Omanu. 

V zgoraj omenjenih deželah pa je večina prebivalcev muslimanov, zato bo krščanski simbol umaknjen iz grba, češ da bo to prineslo precej boljo prodajo dresov in ostalih predmetov z grbom. Real se je križu na grbu odrekel že leta 2014, ko je sodeloval v reklamni oglaševalski kampaniji za Nacionalno banko Emiratov.