Reina bi se vrnil v Barcelono

La liga 5. Dec 201314:56

Ljubljana – Pepe Reina bi se z veseljem vrnil v vrata Barcelone, kjer je že stal pred dobrim desetletjem.

Pepe Reina trenutno kot posojen igralec Liverpoola navdušuje v majici Napolija. Kaj lahko pa bi se zgodilo, da bi poleti jug Italije zamenjal za prestolnico Katalonije, kjer pospešeno iščejo naslednika odhajajočega Victorja Valdesa. Reina je eden izmed najresnejših kandidatov. V njegov korist zagotovo šteje tudi podatek, da je zgolj kot šestletni mladenič postal član slovite La Masie, nato pa pri zgolj 18-letih že nastopil tudi za prvo ekipo.

Po odesijadi na Otkoku in v Italiji bi se Reina čez nekaj mesecev lahko vrnil na kraj zločina, tja, kjer je začel svojo bogato kariero. Izkušeni Španec ne bi imel prav nič proti, če bi znova oblekel dres aktualnih španskih prvakov. “Komurkoli se ponudi priložnost igrati za Barcelono, bi moral biti ponosen na to. Imel sem srečo, da sem bil del te ekipe nekaj let in zaradi tega sem zelo srečen. Lepo je, ko vas spremlja takšen klub, toda trenutno želim predvsem dobro braniti za Napoli in navijačem prinesti čim več zadovoljstva,” je dejal Reina.

Odločitve svojega kolega Valdesa, da zapusti vrste aktualnega španskega prvaka, ne razume: “Ne znam, kakšni so njegovi motivi, toda treba je spoštovati njegovo odločitev. Ni ga potrebno obtoževati zaradi pomanjkanja profesionallizma, ker je dal vse za Barcelono, treba pa je povedati, da je najboljši vratar v zgodovini kluba.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images