Zidane: Nič se ni spremenilo od odhoda Ronalda

La liga 7. Nov 20191:32 > 7:10
Angel Martinez/Getty Images

Trener Real Madrida Zinedine Zidane je pohvalil svojega napadalca Karima Benzemaja, potem ko je v prepričljivi zmagi galaktikov proti Galatasarayju s 6:0 dosegel dva zadetka in se vpisal v zgodovino tega tekmovanja.

Nekdanji francoski reprezentant Karim Benzema je se v obračunu 4. kroga skupinskega dela Lige prvakov proti Galatasrayju dvakrat vpisal med strelce in je postal šele četrti nogometaš, ki je v 15. zaporednih sezonah dosegel vsaj en zadetek v elitnem evropskem klubskem tekmovanju, s tem dosežkom pa se pridružil Lionelu Messiju in Cristianu Ronaldu. Rekorder je še vedno Ryan Giggs, ki mu je to uspelo v 16. zaporednih sezonah.

Po zgodovinskem večeru je trener Reala Zinedine Zidane dejal, da nikoli ni dvomil v njegove sposobnosti.

“Karimove številke govorijo same zase. Vemo vse o njegovi kvaliteti in kako pomembno vlogo ima v naši ekipi. Nič se ni spremenilo, odkar je odšel Cristiano Ronaldo, Karim je postal le bolj zrel igralec,” je dejal Zidane. 

Francoski trener dodaja, da je Benzema v tej sezoni prevzel vlogo vodje na igrišču: “Spremembe v življenju Karimo so se prenesle tudi na njegovo formo, vključno s tem, da je postal oče.” 

Benzema je v Ligi prvakov skupno vpisal že 66 zadetkov.