Borghi: Valverde bo zamenjavo dobil decembra

La liga 7. Nov 201919:08 > 19:30
Marcelo Endelli/Getty Images

Močno kritiziranega Ernesta Valverdeja bo na klopi Barcelone decembra zamenjal Marcelo Gallardo, je prepričan strokovni komentator Claudio Borghi.

Imam informacijo iz veredostojnega vira: Marcelo Gallardo se bo decembra usedel na klop Barcelone,” je razkril Claudio Borghi, ki so mu svoj čas napovedovali, da bo postal novi Maradona, danes pa deluje kot strokovni komentatori čilenske televizije CDF.

Marcelo Gallardo je nekdanji argentinski reprezentant in trenutni trener River Platea. Čeprav je rojak Lionela Messija, prvi zvezdnik Barcelone po poročanju Sporta ni navdušen nad idejo, da bi ravno Gallardo na klopi nasledil neuspešnega Ernesta Valverdeja. Messi je prek svojih glasnikov že sporočil, da ni on tisti, ki zamenjuje oziroma postavlja trenerja pri Barceloni, a zagotovo ima njegovo mnenje veliko težo v pisarnah na Camp Nouu.

Gallardo predvsem v Argentini in preostali Južni Ameriki uživa velik ugled. River je med drugim dvakrat popeljal do zmage v Pokalu Libertadores, s skupno desetimi osvojenimi lovorikami pa je najuspešnejši trener v zgodovini slovitega kluba iz Monumentala. River je z Gallardom na klopi osvojil več mednarodnih lovorik, kot prej v celotni zgodovini skupaj. Je pravi mož, da Barcelono po štirih letih znova popelje do zmage v Ligi prvakov?