Bartomeu: Valverde je v tem trenutku idealen trener

La liga 9. Nov 201914:48 > 14:50
David Ramos/Getty Images

Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu kljub ostrim kritikam še naprej ščiti hrbet trenerju Ernestu Valverdeju, za katerega pravi, da je idealni trener za ekipo v tem trenutku.

Josep Maria Bartomeu je za Associated Press spregovoril o trenutem stanju pri Barceloni ter prihodnosti kluba.

“V naslednjih dveh ali treh letih bo vodja naše ekipe Lionel Messi. Toda jasno je, da prihajajo mladi igralci. Ko to govorim, mislim na igralce, ki jih pripeljemo iz drugih klubov in na igralce iz naše šole. In zadovoljni smo, ker se pripravljamo na ero po Messiju,” je dejal prvi mož Kataloncev.

Argentinski čarovnik ima pogodbo z Barcelono sklenjeno do leta 2021, Bartomeu pa se nadeja, da bo tudi kasneje ostal del kluba. “Messijeva pogoba poteče leta 2021. Ko bomo prišli do tega, bomo videli, ali se bo počutil še dovolj močnega in ima ambicijo, da nadaljuje z igranjem in takrat se bomo v skladu z željami obeh strani pogovarjali o morebitnem podaljšanju pogodbe za nedoločen čas. Vedno rad naredim primerjavo s Pelejem, on je bil človek enega kluba. Nimam nobenega dvoma v to, da bo Messi, ko bo prišel čas, da konča kariero, ostal vezan na naš klub do konca življenja,” je prepričan Bartomeu.

A bolj kot o Messiju, mediji zadnje dni pišejo o morebitni zamenjavi trenerja Ernesta Valverdeja, ki ima še naprej popolno zaupanje svojega nadrejenga. “Letos smo pripeljali nekatere mlade igralce in mora miniti faza prilagajanja. Verjamemo, da je Valverde idealen trener za nas v tej fazi, da vodi skupino izkušenih in mladih igralcev. Zelo pomembno je, da se naredi dobra kombinacija, da iz teh igralcev ustvarimo skupino, ki bo napredovala in poskrbela za uspehe. In verjamem, da Valverde to lahko naredi.”