Pique: Moja naloga je, da igram dobro

La liga 23. Nov 201921:02 > 21:03
Alex Caparros/Getty Images

Gerard Pique je po zmagi Barcelone proti Leganesu (2:1) spregovoril o svojih vsakdanjih potovanjih v Madrid zaradi obveznosti, ki jih ima v Davisovem pokalu.

Novinarji so že pred tekmo Barcelone proti Leganesu pisali o odsotnosti Piqueja s treningov zaradi njegovih obveznosti v Madridu, kjer se trenutno igra teniški turnir pod imenom Davisov pokal. 

“Imel sem prijazen pogovor s trenerjem o svojih načrtih in o tem kako jih želim izpeljati. Z njim imam odličen odnos tako kot z vsemi v klubu in tudi z vso zmedo, ki prihaja od zunaj,” je dejal Pique.

Mediji se večinoma strinjajo, da obveznosti v Davisovem pokalu in obvezami profesionalnega nogometaša ni mogoče uskladiti. Še posebej potem, ko so pri Leganesu prišli do zadetka zaradi njegovega nekoliko bolj počasnega odziva. Na komentar, da je to posledica njegovih nenehnih potovanj v Madrid se je Pique zgolj nasmejal: 

“To je pot, ki mi vzame 40 minut. Vsa ta pozornost je zgolj zaradi tega kdo sem in kaj predstavljam. Trudim se, da delam vse na najbolj enostaven način. Mislim, da te kritike niso upravičene toda ljudje lahko mislijo kar želijo. Zdaj bom ostal v Madridu, da bom gledal polfinale Davisovega pokala. Tisto kar vsak od nas počne izven zelenice je zasebna stvar. Moja naloga je, da igram dobro, ko pridem na tekmo,” je dejal branilec Barcelone.