Bartomeu: Guardioli so vrata Barcelone vedno odprta

La liga 10. Dec 201916:22 > 16:33
David Ramos/Getty Images

Predsednik Barcelone Josep Marioa Bartomeu je prepričan, da bi se lahko Pep Guardiola nekega dne vrnil na Camp Nou in znova prevzel klub, s katerim je v preteklosti dosegel izredne uspehe.

Guardiola je Barcelono vodil med letoma 2008 in 2012, za blaugrano pa igral med 1990 in 2001. V vlogi trenerja je z Barclo osvojil tri naslove v La Ligi, dvakrat pa klub popeljal na evropski tron. Kot igralec je bil šestkrat španski prvak, v ligi prvakov pa slavil enkrat. Po slovesu od katalonskega ponosa je vodil še Bayern iz Münchna, nato pa se preselil k Manchester Cityju, kjer v zadnjih letih neuspešno lovi naslov v ligi prvakov.

Predsednik Barce Josep Maria Bartomeu je prepričan, da se bo Guardiola nekega dne vrnil v katalonsko prestolnico.

To ni odvisno od nas. Pep se je odločil za odhod, a so vrata zanj vedno odprta,” je za La Republico povedal Bartomeu.

Predsednik španskih prvakov je o tem govoril, čeprav klub trenutno vodi Ernesto Valverde, ki naj bi bil čvrsto v svojem sedlu. Bartomeu je sicer prepričan, da se ekipa v tej sezoni ne bo spreminjala in da bo januarski prestopni rok zelo miren.

Ekipa je uravnovešena, zato ne potrebujemo nikogar. Hkrati si ne moremo privoščiti, da bi koga izgubili.

Na vprašanje o Lautaru Martinezu iz Interja je prvi mož Barcelone povedal, da Inter igra sijajno in da Lautaro ni edini igralec, ki ga je navdušil v tej sezoni.