Nadal: Spet sem navdušen nad Realom

La liga 25. Dec 20194:26 > 4:31
Alex Pantling/Getty Images

Španski tenisač Rafael Nadal je kljub temu, da je njegov stric Miguel Angel Nadal igral za Barcelono, velik navijač Real Madrida. Rafa je priznal, da v prejšnji sezoni ni užival, zdaj pa je znova vse tako, kot mora biti.

Po koncu teniške sezone igralci velikokrat odgovarjajo tudi na vprašanja, ki niso povezana s tenisom. Rafael Nadal med pripravami na novo sezono velikokrat pogleda tudi kakšno nogometno tekmo, še posebej pa z zanimanjem spremlja Real Madrid. Novinarji so ga tudi zato na zadnjem srečanju veliko spraševali o nogometu.

Po težkem letu in nekoliko slabšem začetku sezone sem znova navdušen nad Realom. O ekipi govorim kot amater in ne kot nogometno strokovnjak. Kot športnik sem prepričan, da je težko imeti slab niz, ki traja več mesecev. To je težko spremeniti. Real je na začetku te sezone še vedno spremljala slaba atmosfera iz prejšnje. Igralci si še naprej niso zaupali in verjeli vase. To ti ne dovoljuje, da igraš svobodno in da pokažeš tisto najboljše. Real je potreboval dva meseca, da se je vrnil v dobro formo in zdaj spet uživam, ko jih gledam. Hazard je bil veliko poškodovan, a gre za ključnega igralca v tej ekipi,” razmišlja Nadal.

Španski tenisač je v intervjuju za Marco govoril tudi o primerjavah Messija in Ronalda ter vse skupaj primerjal s teniškim svetom, kjer sta še vedno v ospredju on in Federer.

To je nemogoče primerjati. Gre za dva povsem različna športa. Messijeve karakteristike niso takšne kot Federerjeve, mene pa ne morete primerjati z Ronaldom. Vsak ima svoje lastnosti,” dodaja Rafa.