Mladi ostrostrelec PSV-ja tarča Barcelone

La liga 27. Dec 201918:57 > 19:02
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Barcelona ima veliko željo, da v svoje vrste zvabi madega napadalca nizozemskega PSV-ja Donyellena Malena, piše španski Diario Sport.

Donyell Malen se je nogometno izobraževal v sloviti akademiji Ajaxa, nekaj časa je preživel tudi pri Arsenalu, v letošnji pa dokončno eksplodiral tudi na članski ravni. Za PSV je v vseh tekmovanjih dosegel 17 zadetkov, samo v Eredivisie se je na 14 obračunih 11-krat vpisal med strelce.

Član PSV-ja je od leta 2017, vendar si je šele na začetku letošnje sezone izboril standardno mesto v začetni enajsterici. Najboljšo tekmo je brez dvoma odigral septembra, ko je ob visoki zmagi proti Vitesseju Tima Matavža (dosegel je sedem golov) s 5:0 dosegel vseh pet zadetkov.

https://twitter.com/HMRegista/status/1209779336762580992

Malen je s svojimi predstavami nase opozoril številne evropske velikane, tudi Barcelono, ki počasi že razmišlja, kdo bi v konici napada lahko zamenjal Luisa Suareza. Omenja se Lautaro Martinez iz Interja, visoko pa kotirajo tudi delnice nogometaša, ki ga odlikujeta predvsem hitrost in odlično preigravanje.