CR: Ne bo konec sveta, če ne dobim Zlate žoge

La liga 9. Dec 201312:55

Ljubljana – Številni so prepričani, da je Cristiano Ronaldo obeseden z Zlato žogo, vendar Portugalec pravi, da temu ni tako: “Seveda, lepo bi bilo, če bi zmagal, vendar tudi v nasprotnem primeru ne bo konec sveta.”

Lionel Messi, Franck Ribery ali Cristiano Ronaldo? To vprašanje je v zadnjih dneh in tednih vse bolj aktualno med ljubitelji okroglega usnja. Odgovor bomo dobili 13. januarja, vse do takrat pa lahko le ugibamo, kdo bo dobil najprestižnejšo individualno nagrado v nogometu.

Vsakdo ima svojega favorita, a na koncu bo nagrado prejel le eden. Marsikdo kot glavnega favorita vidi prvega zvezdnika belega baleta, spet drugi stavijo na Francka Riberyja, nikakor pa ne gre odpisati niti štirikratnega zmagovalca Lionela Messija.

Čeprav so mu v preteklosti številni očitali, da je dobesedno obseden z Zlato žogo, Ronaldo odgovarja, da temu še zdaleč ni tako. “Ballon d’Or ni najpomembnejša stva v nogometni karieri. Pomembna je za veliko igralcev in to lahko razumem, toda to je zgolj individualna nagrada,” je dejal Portugalec in dodal: “Seveda, lepo bi bilo, če bi zmagal, vendar tudi v nasprotnem primeru ne bo konec sveta. Kar nekaj igralcev, ki bi si jo zaslužili, pa je niso nikoli dobili.

Ne glede na to, ali bo dobil svojo drugo Zlato žogo, bo Ronaldo še kar nekaj časa navduševal navijače Reala. Pred kratkim je podaljšal pogodbo do leta 2018. “To je moja hiša, moj dom, dobro se počutim. Rad imam navijače in člane kluba, imam vse kar potrebujem,” je CR7 pohvalil ozračje na Santiago Bernabeuu in še pristavil: “Zato sem podaljšal pogodbo. Ne vem, kje bom končal kariero, toda za zdaj sem srečen tukaj.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images