Od Barce pričakujemo obnašanje dostojno velikana

La liga 11. Jan 202017:34 > 17:37
Barrington Coombs/Getty Images

Potem ko naj bi Barcelona po novem razočaranju v španskem superpokalu že odpisala Ernesta Valverdeja in na njegovem mestu želi videti Xavija, se je oglasil tudi katarski Al Sadd, ki ga trenutno vodi nekdanji zvezdnik Kataloncev.

Izvršni predsednik Barcelone Oscar Grau in tehnični tajnik Eric Abidal sta na urgentnem sestanku v Dohi Xaviju ponudila mesto trenerja ter dve in polletno pogodbo. Navijači Barcelone bi nekdanjega zvezdnika sprejeli odprtih rok in hitro pozabili Ernesta Valverdeja, a vse ni odvisno samo od Xavija in Barcelone.

Al Sadd, v katerega je Xavi prišel leta 2015 in zanj odigral zadnje štiri sezone v karieri, nato pa pred devetimi meseci začel tudi svojo trenersko pot, se je ob bombastičnih novicah o zamenjavi Valverdeja oglasil s sporočilom za javnost.

Xavijev povratek v Barcelone je normalen in pričakovan, ker je to njegova hiša, kamor se bo nekega dne v prihodnosti vrnil, toda trenutno je Xavi trener Al Sadda,” so zapisali Katarci in nadaljevali: “Xavi je osredotočen na polfinale prinčevega pokala, mi pa vemo, da bo klub veličine in prestiža kot je Barcelone, pogovore okoli našega zasposlenega začel z uporabo ustreznih kanalov, ki so namenjeni temu.”