Marca: Xavi ve, da bo prej ali slej prevzel Barco

La liga 13. Jan 20202:49 > 2:58
Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Xavi Hernandez je zavrnil ponudbo Barcelone, da na mestu trenerja zamenja Ernesta Valverdeja. Trenutno v Katarju vodi Al Sadd, madridska Marca pa je navedla pet razlgoov, zakaj legendarni vezist ni prevzel svojega ljubljenega kluba v tem trenutku.

Španski mediji so po porazu v polfinalu španskega superpokala proti Atleticu iz Madrida že zamenjali Ernesta Valverdeja. Barcelona je na klop želela postaviti Xavija, vendar so to (še) ni zgodilo.

Marca piše, da Xavi v tem trenutku ni želel postati trener Barcelone, saj čuti, da ni najboljši trenutek, domnevno pa verjame, da bo prej ali slej postal trener ljubljenega kluba in ima zaradi tega nekaj več potrpljenja, ko govorimo o prevzemanju trenerskega položaja na Camp Nouu.

Ob tem Xavi čuti veliko spoštovanje do Valverdeja in glede na dejstvo, da verjame, da bo v prihodnosti postal trener Barcelone, ne želi prevzeti položaja svojega prijatelja, kar Marca vidi kot drugi razlog, zakaj je nekdanji vezist zavrnil ponudbo Barce.

Tretji in četrti razlog se skrivata v aktualni zaposlitvi Xavija. Slednji je trenersko kariero začel pri Al Saddu in čuti veliko spoštovanje do kluba ter posledično ne želi prekitni dobrih odnosov z upravo, pogodba se mu izteče leta 2021. Prva tako ne želi izdati svojih igralcev, s katerimi ga kmalu čaka finale katarskega pokalnega tekmovanja proti najmočnejši ekipi v tej državi Al-Duhailu.

Peti razlog je moralna posvečenost Victorju Fontu, človeku, ki bo leta 2021 kandidat na naslednjih predsedniških volitvah v Barceloni. Trenutno je prvi človek Barce Josep Maria Bartomeu, s katerim je Xavi nima slabih odnosov, vendar pri Marci verjamejo, da bi raje sodeloval s Fontejem.