Podpora kolegu – Zidane o Valverdeju: Žal mi ga je

La liga 17. Jan 202019:19 > 19:22
Denis Doyle/Getty Images

Trener madridskega Reala Zinedine Zidane se je oglasil v zvezi z odhodom Ernesta Valverdeja s položaja prvega trenerja Barcelone. Poudaril je, da razume položaj v katerem je bil zdaj že nekdanji trener Barcelone.

Po dveh letih in pol se je s klopi na stadion Camp Nou poslovil 55-letni trener. Na njegovo mesto je usedel Quique Setien, ki je z Betisom ter Espanyolom gojil napadalen nogomet. 

Zidane je dejal, da je bil sam žrtev podobnega pritiska, ki ga je pri Barceloni doživljal Valverde. 

“Žal mi ga je. Kot trener je pokazal kako dober je. Do njega gojim veliko spoštovanje. Vemo kako je pri največjih klubih kot sta Real Madrid in Barcelona in vemo, da se to ne bo spremenilo,” je dejal Zidane

“Če izgubimo nekaj tekem je jasno, da me bodo kritizirali. Tako kot so me pred mesecem in pol. Edino kar lahko storite je to, da se še naprej trudite po svojih najboljših močeh. Res mi je žal za Ernesta Valverdeja,” je dodal Francoz. 

Real je trenutno na drugem mestu prvenstvene razpredelnice. Z enakim številom točk toda slabšo gol razliko kot vodilna Barcelona. V naslednjem krogu Beli balet gosti Sevillo. Quique Setien pa bo kot trener Barcelone debitiral doma proti Granadi.