Kaj bo Barcelona naredil z "odvečnim" Coutinhem?

La liga 24. Jan 202011:50 > 11:54
Alexander Hassenstein, Getty Images

Ko je bil še član Liverpoola, je spadal med samo peščico najboljših svetovnih velemojstrov. Po odhodu v Barcelono je njegova zvezda počasi začela zahajati. Čeprav pri Bayernu igra veliko bolje, je pred Coutinhom vseeno nejasna prihodnost.

Bayern poleti ne bo odkupil Coutinha za 120 milijonov evrov, kar pomeni, da se bo moral vrniti v Barcelono, piše Bild. Nemški tabloid, ki je vselej odlično obvešen o dogajanju pri Bavarcih, celo trdi, da je odločitev že dokončna. V nobenem primeru poleti ne bodo izkoristili klavzule in odkupili brazilskega ofenzivnega vezista.

Nemški prvaki menda ne nameravajo odkupiti niti Ivana Perišiča, ki je v podobnem položaju kot Coutinho, venda s to razliko, da je njegova odkupnina veliko nižja. Inter za hrvaškega reprezentant pričakuje 20 milijonov evrov.

Odločitev Bayerna je v nove težave spravila upravo Barcelone. Katalonci so zanj Liverpoolu odšteli 145 milijonov evrov, skladno z visoko odškodnino mu pripada tudi astronomska plača, a Coutinho je na igrišču pokazal bore malo oziroma nič. S posojo Bayernu je Barcelona vsaj delno uspel kompenzirati del njegove visoke plače – Bavarci pokrijejo 8,5 milijona od skupno 11 milijonov evrov.

Ker ne bo ostal na Bavarskem, pri Barceloni že iščejo novo rešitev in Coutinha ponujajo Manchester Unitedu, a vprašanje, če bodo uspeli v svoji nameri. Cena Coutinha je padla na okoli 70 milijonov evrov, kar je v primerjavi z zgoraj omenjenimi 145 milijoni pravi drobiž. Barca bi tako ob morebitni prodaji za 70 milijonov naredila velikanski minus. In to z igralcem, ki so ga Katalonci pripeljali kot eno največjih okrepitev v zgodovini.