Atletico slab in brez življenja, čas je, da Simeone gre

La liga 2. Feb 20201:29 > 1:30
Denis Doyle/Getty Images

V španskem časopisu "As" so bili po porazu Atletica na mestnem derbiju z Realom zelo ostri do trenerja colchonerosov Diega Simeoneja.

Za Atletico je bil sobotni poraz proti Realu šele četrti v tej sezoni La Lige, a colchonerosi v državnem prvenstvu za večnim tekmecem kljub temu zaostajajo za kar 13 točk.

V zapisu na strani španskega časnika pod naslovom “Atletico slab in brez življenja, čas je, da Simeone gre” je za glavnega krivca označen trener Atletica. Argentinec naj bi bil glavni krivec za slabe predstave Madridčanov v tej sezoni.

Atletico je v tej sezoni dal 22 golov, ravno toliko kot Mallorca, ki je četrta najslabša ekipa La Lige. Atletico na štirih od zadnjih petih tekem ni dal gola. Skrbi dejstvo, da so od 29. oktobra pa do danes zmagali le šestkrat. Energija in brezkompromisnost ekipe je preteklost, ponazarja pa jo le še trener, ki je včeraj za številne izpade ob robu igrišča dobil le rumeni karton. Atleticu manjka samozavest, so brez ideje, kako prekiniti slabo formo. Zares igrajo pod pričakovanji, saj so pred to sezono v ekipo vložili kar 244 milijonov evrov. Simeone bo počasi ostal brez izgovorov, vse skupaj pa spominja na Tottenham in poslednje dneve Mauricia Pochettina na klopi spursov. Se bo zares kaj spremenilo, če na klop ne bo prišel nov trener,” se sprašujejo novinarji Asa.