Fati v dveh minutah poskrbel za zmago nad Levantejem

La liga 2. Feb 202022:52 > 22:53
Alex Caparros/Getty Images

Mladi Ansu Fati je v dveh minutahz dvema zadetkoma Barceloni prinesel zmago in nove tri točke. Katalonci so na koncu sicer slavili na svojem Camp Nou z 2:1.

Nogometaši Barce so pred domačimi gledalci z 2:1 ugnali Levante in se znova nekoliko bolj približali Realu. Junak tekme je bil z goloma v 30. in 31. mladi komaj 17-letni Ansu Fati. Med obema zadetkoma je sta minili zgolj 102. sekundi. Obakrat pa je mladenič zadel po podaji Lionela Messija.

Fati je z današnjima goloma postal tudi najmlajši nogometaš v La Ligi, ki je na eni tekmi zabil več kot en zadetek. Pri samo 17-letih in 94 dnevih.

Barca je v prvem polčasu prevladovala in zasluženo vodila, zdelo se je, da bo njihova naloga v drugem polčasu lahka, vendar temu ni bilo tako.

Levante je v drugem polčasu pokazal tudi napadalne ambicije, a je bil vselej na pravem mestu Marc Andre ter Stegen. A kdo vztraja je nagrajen in tudi v primeru gostov je bilo tako. V 92. minuti je Levante preko Rubena Rochine znižal na 2:1, a jim je časa za kaj več enostavno zmanjkalo.