Prvi strelec Getafeja na pomoč Barci?

La liga 7. Feb 202011:33 > 11:38
Getty Images

Barcelona v zaključku zimskega prestopnega roka ni uspela najti primerne zamenjave za poškodovanega Luisa Suareza, a vseeno še vedno verjame, da bi svojo ekipo lahko še osvežila pred ključnim delom sezone.

Ob poškodbi Luisa Suareza je Barcelona ostala tudi brez Carlesa Pereza, ki je odšel v Romo, in Ousmaneja Dembeleja, ki se je znova poškodoval. Nič čudnega, da Katalonci pospešno iščejo vsaj začasno rešitev v napadu. Španski mediji poročajo, da bi težave Barcelone utegnil rešiti izkušeni 32-letni Angel Rodriguez. Španec je nastopal za Tenerife, Real Madrid B, Osasuna B, Elche, Levante, Eibar, Zaragoza, trenutno pa je član Getafeja.

Rodriguez je za Getafe v letošnji sezoni v vseh tekmovanjih dosegel 13 zadetkov na 27 tekmah. Najučinkovitejši je bil v sezoni 2016/17, ko je za Zaragozo v drugi španski ligi dosegel 21 golov.

Katalonski mediji pišejo, da je Rodriguez resna možnost. Čeprav je prestopni rok končan, bi Barca lahko zaprosila za izredni prestop, vendar samo iz španskega kluba, morebitno novo okrepitev pa bi lahko registrirali samo za nastopanje v domačih tekmovanjih.

Klub iz madridskega predmestja je že sporočil, da bi prvemu strelcu pustili oditi v Barcelono. “Razumel bi, če bi nas zapustil. Jasno je, da želi v tem trenutku zaslužiti več denarja,” je dejal predsednik Getafeja Angel Torres. Rodriguezova odškodninska klavzula znaša 10 milijonov evrov.