Ob 16:00 na SK 1: Barca proti "redni stranki" Getafeju

La liga 15. Feb 20209:39 > 9:47
Alex Caparros Getty Images Sport

Barcelona ključni del sezone pričakuje brez primerne zamenjave za poškodovanega Luis Suareza, ki se Kataloncem ob obisku Getafeja vendarle ne bi smel preveč poznati. Gostje so še brez zmage na katalonskem nogometnem svetišču.

Barcelona bi se z zmago točkovno vsaj za en dan izenačila z vodilnim Realom in v klub vnesla nekaj prepotrebnega miru pred ključnim delom sezone. Getafe se v tem trenutku zdi idealen nasprotnik za Barcelono, saj na Camp Nou še nikoli ni zmagal. Na 16 tekmah so gostje iz predmestja Madrida samo štirikrat prišli do remija, v vseh ostalih primerih pa ostali brez točk. Ob tem je Blaugrana dosegla 46 zadetkov, prejela pa jih je samo devet. Samo Lionel Messi je na 13 tekmah proti Getafeju dosegel 11 zadetkov in prispeval še devet podaj.

“Getafe že nekaj časa dobro dela stvari. Imajo načrt, ki se zelo dobro razvija. To bo za nas težka tekma. So v Evropi in ekipa, ki jo je težko premagati,” kljub temu opozarja trener Barce Quique Setien in dodaja: “Kako odpočiti igralca kot je Messi? Če je na igrišču, to pomeni, da lahko igra. Messi, kot vsi ostali igralci, ima izkušnje in ve, kaj lahko doprinese ekipi v tem trenutku.”

Getafe je pred začetkom 24. kroga La lige zasedal visoko tretje mesto. V hrbet mu gledata tudi Atletico Madrid in Sevilla. Konec septembra sta za zmago Barce v Madridu zadela sedaj poškodovani Luis Suarez in Junior Firpo. Kako bo tokrat? Spremljajte od 16:00 naprej v živo na SK 1.