Setien: Igralci še vedno mislijo na Romo in Liverpool

La liga 25. Feb 20209:10 > 9:12
Alex Caparros, Getty Images

Trener Barcelone Quique Setien pravi, da pred prvo tekmo osmine finala proti Napoliju čuti še dodatno motivacijo, saj bo to njegova prva tekma Lige prvakov v karieri.

Katalonci drevi gostujejo v Neaplju, kjer bodo odigrali prvo tekmo osmine finala Lige prvakov proti Napoliju.

Povezano

 “To je moja prva tekma v Ligi prvakov in ni dvoma, da sem dodatno motiviran. Poln sem emocij, tudi zato, ker bomo igrali na tako kultnem stadionu kot je San Paolo,” je dejal novopečeni trener FC Barcelone Quique Setien.

Izkušeni 61-letni španski strateg se zaveda, kako težko delo je pred njegovimi varovanci: “Vemo, česa je Napoli sposoben, svoje kvalitete so pokazali že večkrat. Pričakujem vznemirljivo tekmo.” 

Barcelona je Ligo prvakov nazadnje osvojila pred petimi leti, v zadnjih dveh sezonah pa je doživela težka poraza porti Romi in Liverpoolu, pa čeprav je po prvi tekmi imela zajetno prednost. 

Roma je bila leta 2018 boljša v četrtfinalu, lani pa je Katalonce premagal Liverpool. V obeh primerih so katalonski velikani zapravili ogromno prednost, ki so si jo priigrali na uvodni tekmi.

“Res je, da o teh dveh tekmah nismo veliko govorili, a ni dvoma, da sta sta še vedno globoko zasejani v mislih mojih igralcev,” je še dodal Setien.