Zidane: Jović ima prednost pred Marianom Diazom

La liga 3. Mar 20209:22 > 9:29
Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Trener madridskega Reala Zinedine Zidane je dejal, da je presrečen, ker je Mariano Diaz dosegel gol na El clasicu, a to ne pomeni, da bi si zagotovil stalno mesto v rotaciji moštva iz španske prestolnice.

Špansko-dominikanski nogometaš Mariano Diaz je proti Barceloni dobil prednost na zelenici pred Luko Jovićem in nagradil odločitev Zinedina Zidana z zadetkom za 2:0.

“Mariano je dosegel lep zadetek in presrečen sem zanj. Do zdaj mu je bilo težko, ker v tej sezoni ni veliko igral. Tu je tudi Jović, ki je še vedno pred njim v rotaciji. Vsi so veseli za Mariana, ker na zelenici od sebe daje 100 odstotkov,” je dejal Zidane.

“Mariano je še vedno tretji napadalec ekipe. Proti Barci je dobil priložnost in jo izkoristil.”

Gonzalo Arroyo Moreno, Getty Images Sport

Jović je v tej sezoni v dresu Reala odigral 770 minut in dosegel le dva zadetka. Srb ima za zdaj prednost pred Marianom, a če mu v naslednjih tekmah ne bo uspelo zaključevati priložnosti je verjetno, da se bo njegov položaj spremenil.

Zidane je po zmagi nad Barco na novinarski konferenci dejal, da Jović sploh ni bil v kadru za tekmo in zatrdil, da ima “trenersko pravico” za takšne odločitve.