Oblak že kmalu spet v vratih Atletica

La liga 13. Feb 201715:50 > 15:54
Getty Images

Jan Oblak se bo po poročanju španskih medijev po poškodbi in operaciji rame na igrišča vrnil še nekoliko hitreje od napovedi zdravnikov. Slovenski reprezentant bi lahko Atleticu pomagal že na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov proti Bayerju.

Getty Images

Da okrevanje poteka hitreje od napovedi, je potrdil tudi zadnji pregled operirane rame, ki ga je dr. Andrew Wallace opravil na specialistični kliniki v Londonu. Omenjeni strokovnjak je slovenskemu vratarskemu zvezdniku prižgal zeleno luč za povratek na nogometna igrišča, kamor bi po najoptimističnejših napovedih prvič po poškodbi lahko stopil že čez manj kot deset dni, ko Atletico čaka prva tekma osmine finala Lige prvakov proti Bayerju Kevina Kampla.

Oblak je iz igrišč odsoten od 10. decembra, ko se je poškodoval pri posredovanju na obračunu proti Villarrealu. Škofjeločan je zaradi poškodbe izpustil šest tekem Madridčanov.

Španski As še dodaja, da je Oblak minuli teden že treniral tudi s preostalim delom ekipe, kar navijače Atletica v luči začetka izločilnih bojev v Ligi prvakov zagotovo navdaja z dodatno mero optimizma.