Velikan: Sergio Ramos v Realovem klubu 500

La liga 13. Feb 201718:48 > 18:56
Getty Images/Gonzalo Arroyo Moreno

Kapitan madridskega prvoligaša Reala, Sergio Ramos, je postal 12. igralec v zgodovini Kraljevega kluba, ki je za ekipo zbral 500 nastopov.

Sergiu Ramosu je predsednik Florentino Perez v ponedeljek svečano izročil dres s slavnostno številko 500, ki predstavlja prav poseben jubilej za legendarnega španskega štoperja.

Izkušeni branilec že 12 let igra za Real Madrid, leta 2005 pa je prestopil iz Seville. “To je pomembna in posebna številka, odigrati toliko tekem za ta klub je res velik privilegij, s čimer so se mi uresničile sanje. Ko pa ti to uspe kot kapetanu ekipe, pa je to res nekaj posebnega in pomeni še nekoliko več,” je povedal Sergio Ramos zbrani sedmi sili.

Doslej je torej samo peščica nogometašev odigrala 500 tekem za kraljevi klub, vsi pa so postali legende kluba. “Moj cilj je, da še naprej dajem vse od sebe in da uživam v letih, ki še prihajajo,” je povedal Realov kapetan.

Ramos je dosegel 66 zadetkov zadetkov za najtrofejnejši evropski klub, na prvem mestu večne lestvice po številu nastopov pa je še vedno legendarni Raul (741).