Real "stiska obroč" okoli Haalanda

La liga 8. Apr 202012:11 > 12:13
Getty Images

Madridski Real pripravlja ponudbo za mladega napadalca dortmundske Borussie Erlinga Haalanda, poročajo številni španski mediji.

Povezano

Erling Haaland je nase opozoril v dresu Salzburga (29 zadetkov/27 nastopov) in samo po letu dni v Avstriji za 20 milijonov evrov prestopil v Borussio Dortmund. Nemci so ob tem odšteli dodatnih 15 milijonov evrov agentu Haalanda Minu Raioli, deset milijonov pa je v žep kot “bonus za podpis” pospravil mladeničov oče Alf-Inge.

Norveški “wunderkind” je s fantastičnimi predstavami nadaljeval tudi v dresu nemškega velikana, za katerega je dosegel 12 zadetkov na 11 nastopih. Čeprav je član Dortmunda vsega nekaj mesecev, mu mediji že napovedujejo nov mega prestop.

Španski mediji poročajo, da je Real vse bolj odločen, da v svoje vrst zvabi napadalca, ki ima v pogodbi zapisano odkupno klavzulo v višini 75 milijonov evrov. AS piše, da bo Real Borussii ponudi 60 milijonov evrov in srbskega napadalca Luko Jovića, ki se na Santiago Bernabeu ni znašel.

Jović je v kraljevi klub prišel lansko poletje iz Eintrachta v zameno za 60 milijonov evrov, vendar se je na 24 tekmah med strelce vpisal vsega dvakrat, zato so vse pogostejše govorice, da je njegova avantura v Madridu že končana. Borussia se je za 22-letnika že zanimala lansko poletje, toda ponudbi Reala ni mogla konkurirati.