Predsednik Barce načrtuje puč znotraj kluba

La liga 9. Apr 202011:42 > 11:43
David Ramos/Getty Images

Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu želi izvedeti, kdo je na njegovi strani, tako da bo od nelojalnih direktorjev zahteval odpoved, da bi se klub z več samozavesti lahko spoprijel z aktualnim stanjem.

Josep Maria Bartomeu čuti, da premore dovolj podpore in je pripravljen zahtevati spremembe v vodstvu Barcelone, da bi dodatno utrdil svoj položaj v težkih časih epidemije koronavirusa, pišejo španski mediji.

Predsednik Barce sicer nima pooblastil, da bi lahko odpustil katerega od članov uprave, zato pa jih lahko čim bolj oddalji od trenutnega položaja. Zaradi tega bo Bartomeu od najbolj kritičnih direktorjev Barce zahteval odpoved.

Bartomeu se v prvi vrsti želi rešiti Emilija Rousauda, ki je bil na začetku letošnjega leta imenovan za podpredsednika. V zadnem času se je situacija drastično spremenila in Bartomeu poskuša narediti vse, da bi na njegovem položaju sedel nekdo drug. Španski mediji ob tem pišejo, da gre za svojevrstn puč Barceloninega predsednika, ki se počuti dovolj močnega, da nekaj takega izvede tudi v praksi.